Emily Dickinson voor wie en waar

Voor wie is Emily Dickinson?
w
Voor een besloten gezelschap en als openbare voorstelling,
voor mensen die een feest geven en hun gasten, op een door hen zelf gekozen locatie, iets bijzonders willen aanbieden,
voor liefhebbers van toneel, gedichten en literaire en- andere kringen van kunst en cultuur,
voor leesclubs en studenten,
voor het feestelijk opluisteren van openingen, bedrijfsuitjes, familie – en andere bijeenkomsten,
voor mensen die een uitje willen en in een intieme setting willen worden meegenomen in een verhaal dat ook over hun leven gaat.
Mensen die waren meegetroond, nooit een gedicht hadden gelezen en nooit toneel hadden gezien, hebben genoten.
w

Een aantal uiteenlopende reacties:

‘Geraakt door het stuk omdat het direct aansluit bij wat mij bezig houdt, en dat is: de onbeholpenheid, het sociaal niet-aangepaste, de lege handen van de mens, van mij …… Die sociale gekte en die onverwachte briljantie, het was balsem voor mijn ziel.’
w
‘Vier keer Emily Dickinson gezien en gehoord, opnieuw ontroerend, geestig en spannend.’

‘Sinds ik in de jaren zestig Simon&Garfunkel hoorde zingen ‘And you read your Emily Dickinson and I my Robert Frost….’ zijn beiden amper terug geweest in mijn boekenkast. Door haar gedichten dwalend maakte ik me een beeld van haar en haar belevingswereld. Ruim veertig jaar later blijkt ze in Ede te staan ten voeten uit, exact zoals ik me haar voorstelde: ongelooflijk knap. Mijn diep respect daarvoor.’

‘Ik heb vijf kwartier de hectische eenentwintigste eeuw achter mij kunnen laten en voelde mij, dankzij het prachtige ingeleefde spel, bij Emily Dickinson thuis te gast. En ik heb mij even “close” met haar mogen voelen. Hoe kan iemand die al zo lang van de poëzie van Emily Dickinson geniet, zich een mooiere 65ste verjaardag wensen?

‘Helaas kon ik U niet persoonlijk complimenteren. U speelde haar niet, maar U wàs Emily Dickinson. Uw voordracht was te bewonderen: uw dictie, uw stem, waarin talrijke nuances en die nooit en nooit over de schreef ging, zelfs de fluistertonen kon ik horen, hoewel ik helemaal achteraan zat. Een feest, hoor!

‘Goedenavond Emily. Volgens mij heeft u niet gespeeld, maar was u uzelf. De ziel zocht vanavond niet, maar had haar gezelschap gevonden. Even negens heen hoeven om het paradijs te vinden. Gevonden te zijn. Bedankt voor de prachtige avond.

‘Betoverd door jouw spel en Emily haar poëzie. We hadden je het graag persoonlijk gezegd maar mijn vriendin moest met haar mannen naar het zondagavondvoetbal.’
w

Waar kan Emily Dickinson gespeeld worden?

Emily Dickinson kan gespeeld worden op zeer uiteenlopende locaties zoals musea, galeries, kerkjes, kastelen, historische gebouwen, bibliotheken, openbare ruimtes en bij mensen thuis. De mogelijkheden en de sfeer van de locatie en de ruimte worden geïntegreerd en geven een specifieke meerwaarde aan de voorstelling.
w
Hebt u er wel eens bij stil gestaan dat uw locatie bijzonder geschikt zou kunnen zijn voor een toegankelijke, intieme toneelvoorstelling?
Graag attendeer ik u op de mogelijkheid dat Emily Dickinson op uw locatie, voor uw bezoekers gespeeld kan worden!

‘Theater Colometa’ in Amsterdam
Rosmarie beschikt over een intieme, mooie theaterruimte ’Theater Colometa’. In ‘Theater Colometa’ kunt u met een gezelschap van maximaal 26 mensen een voorstelling bijwonen, inclusief de gastvrouw-man.
Zo u wilt worden de mensen ontvangen met koffie en thee en is er na afloop van de voorstelling een nazit met een glaasje en een hapje.

De voorstelling duurt 75 minuten, zo u wilt is er na 45 minuten een pauze. Bent u geïnteresseerd, bel dan gerust 020-4480499 of mail roos@rosmarie.nl!

De voorstelling       Trailer Emily      Recensies en reacties
Over Emily Dickinson      Bundel Emily Dickinson

Reacties zijn gesloten.